duminică, 15 februarie 2009

Nu 666!...

vineri, 13 februarie 2009

Love`s me!?.....Love`s me not!?!...


"Suntem în plină febră a pregătirilor pentru St Valentines, mă sfiesc să-l numesc Sfântul Valentin, pentru că nu văd legătura între viaţa mucenicului Valentin, mărturisitor al credinţei creştine, şi marele kitsch mediatic Valentine's Day ce se porneşte de la începutul lunii februarie. Cred că nici Sfântului, privind din Ceruri, nu-i plac modul eronat în care azi îi sunt percepute viaţa, atitudinile şi chiar modul în care este sărbătorit. Dar cum să înţelegi dacă îmbrătişezi, aşa, peste noapte, cultul sfinţilor fără a citi integral viaţa unui Sfânt măcar, fără a te ruga cu predilecţie nici unuia dintre ei? Câţi dintre cei foarte entuziaşti în aceste zile au văzut măcar coperta Proloagelor sau Acatistierul? De aici ar trebui să înţelegem că ceva nu este în regulă cu circul Valentine's Day." Laurentiu Dumitru - Extras din cartea "Hristos si tinerii"

14 FEBRUARIE.......o zi oarecare din an, căreia mulţi îi oferă însă foarte mare importanţă, datorită faptului că în aceasta zi e cică Valentine`s Day. Dacă vom sta însă să medităm mai bine, vom realiza că....dacă iubim, nu iubim într-o singura zi, ci facem din fiecare zi o sărbătoare a iubirii. Pentru ce ne-ar trebui o zi în care să spunem TE IUBESC când avem toate clipele posibile să o facem? Oare avem nevoie să aşteptăm un 14 februarie pentru a zice din inima TE IUBESC? E o absurditate să spui că această zi e inchinată iubirii. Oare celelalte zile cui le închinăm? Celelalte zile nu sunt ale Iubirii? Părem mai interesanţi doar pentru că suntem în rând cu ceilalţi. Dacă aceia iubesc într-o singură zi, trebuie să o facem şi noi? Suntem reci toată perioada anului pentru ca brusc şi instantaneu să ne trezim de Valentine`s Day iubitori. De ce nu vedem fete pe stardă cu trandafiri în mână în toată perioada anului? De ce nu vedem tineri entuziasmaţi care ştiu să ofere un zâmbet fără să aştepte nimic inapoi? De ce suntem doar de faţadă? Valentine`s Day nu ar trebui decât să ne facă să ne trezim la realitate, să ne determine să fim unici, să ieşim din acest spirit de turmă.... Să fim noi....

PS: Pentru cei care serbează Valentine`s Day, cred că ar fi de folos să ştie şi viaţa Sfântului Valentin. http://www.sfaturiortodoxe.ro/valentines.htm

miercuri, 11 februarie 2009

Traind in prezent...


“E o stare care, asa cum e, elementara, confuza, ma ajuta sa uit ca, in genere, traiesc mai mult la conditional: as vrea… as dori… Pe plaja “vreau”, “doresc”. Sau, poate, nu mai trebuie “sa vreau”, “sa doresc” . Ma bucur de ceea ce “este”, fara sa-mi mai bat capul cu altceva.” - Aventuri solitare
Cat de des ne aducem aminte sa ne bucuram de ziua de azi, de persoanele de langa noi, sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem, pentru clipa prezenta?
Suntem , prea des, prinsi intre euforia succesului sau deznadejdea esecului de ieri, pe de o parte, si speranta schimbarii, idealurile si dorintele de maine, pe de alta parte. Insa, in toata aceasta “poveste” sa nu uitam de clipa ce fuge pe langa noi, cei care analizam clipa trecuta si prognozam clipa viitoare.
Ce ziceti, sa ne oprim din cand in cand si sa ne “amintim” cum e sa traim sub incidenta verbului “este” si nu “a fost” sau “va fi”.

marți, 10 februarie 2009

Echilibru precar...


Pendulam intre nimic si fapte

Intre divin si antonim

Privim cu teama ba spre ceruri

Ba spre van...

Suntem si nu suntem

Stim si nu stim.

Atrasi de vanturi

Cand-ntr-o parte, cand in alta

Uitam al nostru scop divin.

(C.L)

luni, 9 februarie 2009

Acceptare...




PS: Acceptarea e mai presus de orice virtute. E minunat sa accepti pe cei de langa tine, asa cum sunt ei, fara sa incerci sa schimbi ceva. Accepta, iubeste, traieste si nu uita scopul suprem al vietii.

Tacere....

Un barbat si sotia lui aveau probleme acasa si si-au aplicat tratamentul tacerii. La un moment dat, barbatul si-a dat seama ca in ziua urmatoare avea nevoie ca sotia sa sa-l trezeasca la ora 5.00 pentru un zbor de afaceri. Nedorind sa fie primul care sa rupa tacerea (si sa piarda), a scris pe o bucata de hartie "Te rog sa ma trezesti la ora5.00!" si a lasat biletul unde stia ca sotia sa o sa-l gaseasca. In dimineata urmatoare, barbatul se trezeste si descopera ca este ora 9.00 si ca a pierdut avionul. Furios, tocmai se pregatea sa se certe cu sotia lui ca nu l-a trezit, cand a observat un biletel langa pat: "Este ora 5.00.Trezeste-te !".

PS: Vorbiti cand este timpul de vorbit....s-ar putea ca tacerea uneori sa va coste si sa va para rau ca ati folosit-o. Calcati-va peste fire. Caci cel ce se inalta pe sine se va smeri, si cel ce se va smeri pe sine se va inalta! Nu lasa-ti sa treaca nici o zi in care o persoana e suparata pe dumneavostra. Cereti iertare si nadajduiti! E intaia noastra datorie!

duminică, 8 februarie 2009

vineri, 6 februarie 2009

Urme..

Un om a visat ca mergea pe malul marii alaturi de Dumnezeu. Pe cer au inceput sa se arate,una cate una,scene din viata lui. In multe din ele a observat doua urme de pasi pe nisip: urmele pasilor lui si urmele pasilor lui Dumnezeu.

A remarcat insa,ca de multe ori de-a lungul vietii lui,era doar UN SINGUR RAND DE URME. Si tocmai in momentele cele mai triste si mai grele! Pus pe ganduri,L-a intrebat pe Dumnezeu:- Doamne,mi-ai promis ca daca te urmez,vei merge alaturi de mine toata viata mea.Dar cand am fost in cele mai mari necazuri,a ramas doar un singur rand de urme.Nu inteleg de ce m-ai lasat SINGUR,tocmai cand aveam mai mare nevoie de tine!Domnul i-a raspuns:- Scumpul meu copil,Eu te iubesc si nu te voi parasi niciodata. In momentele de incercare si suferinta, ai vazut doar un singur rand de urme,pt.ca EU TE-AM LUAT IN BRATE!!!

Never....

PS: Niciodata NU suntem singuri!!!

miercuri, 4 februarie 2009

Mireasa pentru totdeauna............


Aproape ca a inceput sezonul nuntilor....Din ce in ce mai multe tinere emotionate dau zori prin magazine in alegerea rochiei de mireasa la care au visat din copilarie. "E un moment superb sa fii mireasa, sa simti ca cineva te iubeste si ca alege ca din ziua nuntii inainte, sa-ti fie alaturi la bine si la greu."-spunea o tanara proaspat casatorita. Rochia de mireasă, invitaţiile, locaţia şi aranjarea mesei. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante preocupări ale celor care decid să spună da în faţa ofiţerului stării civile. Clasice, extravagante, retro sau romantice? Care va fi stilul abordat de viitorii însurăţei în organizarea marelui eveniment? Ce se poartă anul acestă în materie de rochii de mireasă, dar şi care sunt ultimele tendinţe la capitolul aranjamente?
Simplitatea rochiei, apărută ca tendinţă încă din 2008 se concertizează şi în moda de anul acesta.
În materie de aranjamente pentru nuntă, 2009 le aduce mirilor o serie de noutăţi. Aranjamentele din flori şi baloanele din anii trecuţi sunt înlocuite acum cu cele mai extravagante aceesorii: pene, mărgele, sfeşnice din fier forjat sau lumânări dintre cele mai inedite.Tot ce mai rămâne de făcut este să faceţi lista oaspeţilor, să trimiteţi invitaţiile şi… să spuneţi “Da”.
“Taina aceasta mare este; iar eu zic, în Hristos şi în Biserică.” (Efes. 5,32).
Si pentru ca totul sa fie asa cum iti doresti nu uita sa apelezi la cei care stiu cel mai bn sa o faca http://www.moniquemarriage.ro/.

marți, 3 februarie 2009

Fii...cine vrei tu sa fii!


Putem spune ca nu e asa? Putem afirma, ca atunci cand ne aflam sub o amenintare de orice gen, ne traim viata la fel ??? De ce o amenintare ne face sa simtim altfel Lumina, sa traim frumos,sa ne bucuram de albastrul cerului, sa privim altfel florile? Sa ne bucuram asadar de viata, dand slava pentru toate cate s-au dat noua.

PS: Fiti... cine vreti dumneavoastra sa fiti!

"In libertate se cerne inteleptul. Da-i libertate omului si vezi cine e."(...)

Ingerul si ghiocelul, de Iulia Hasdeu...

Într-o zi, un înger zbura în văzduhul limpede legănându-se printre stelele strălucitoare. La fiecare stea se oprea şi culegea o floare la întâmplare. Şi după ce adunase câte una din fiecare lume a universului, făcând astfel în braţe un buchet ceresc, s-a pogorât pe Pământ şi a cules şi de aici o floare la întâmplare. Apoi, urcă din nou la cer şi dispăru sub bolta de azur. Florile de pe Pământ, care îl zăriseră pe îngerul strălucitor, fără a vedea însă şi floarea ce o luase, se întrebau geloase care dintre ele era fericita surioară pe care o alesese îngerul şi o luase cu sine.
- Este un trandafir, spuneau trandafirii.
- Este un crin alb ca şi el, spuneau superbii crini.
Nu, este o floare de portocal cu parfum divin,încercau să convingă portocalii
- Vă spun eu, suratelor, că nu poate fi decât o lalea,strigă fălindu-se o lalea splendidă.
Chiar şi violeta, atât de modestă de obicei, aspira la cinstea de a avea o soră în Rai şi susţinea cu blândeţe că îngerul luase cu el o violetă.
Singur, ghiocelul stătea deoparte, în tăcere. Celelalte flori uitaseră de el. Deodată, din înaltul cerului o lacrimă ca o perlă căzu şi prinse a străluci pe ghiocelul cu tulpiniţa frântă.Îngerul nu mai apăru; însă o voce divină străbătu văzduhul înmiresmat, ca o rugă blândă şi necontenită.
- Biată floare, zise , floare cu adevărat modestă;pentru că te-am vătămat, cere-mi o răsplată; spune-mi, ce doreşti?
- Mai nimic, răspunse ghiocelul.
- Vrei parfumul trandafirului?
- Nu.
- Strălucirea lalelei?
- Nu.
- Albastrul brebenelului?
- Nu.
- Frunza parfumată a lămâiului?
- Nu.
- Atunci, ce doreşti?
- Pentru că îţi face plăcere să-mi oferi un dar,Stăpâne, dă-mi voie să mă nasc şi să înfloresc iarna, sub zăpadă şi promoroacă şi fă ca la mireasma mea îmbătătoare, la apariţia mea binecuvântată, oamenii înăspriţi şi înfriguraţi de vânt şi de ger să se simtă încălziţi şi întăriţi de speranţa apropiatei primăveri, a soarelui de foc cu raze divine.Din ziua aceea, ghiocelul este totdeauna prima floare care ne zâmbeşte după iarnă, alb ca şi cum ar mai purta încă urma lacrimii sfinte.

luni, 2 februarie 2009

Spune NU avortului! Da prioritate VIETII!!!



Una dintre cele mai nedorite poziţii din perspectiva numărului de avorturi înregistrate în UE este deţinută de România. Ţara noastră se află pe locul întîi al acestui top, deşi numărul întreruperilor de sarcină a scăzut (200.000), în prezent, de cinci ori faţă de anul 1990 şi este, în continuare, mai mic decît numărul de naşteri (300.000). Peste 20% din românce au făcut cel puţin patru avorturi. Conform celor mai recente date raportate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în România, în anul 2004, s-au înregistrat 883,37 de avorturi raportat la 1.000 născuţi vii, ceea ce plasează ţara noastră pe primul loc în UE. Comparativ, în aceeaşi perioadă şi raportat la acelaşi număr de naşteri vii, Cehia a înregistrat 282,34, Finlanda 192,03, Suedia 341,37.


Este uimitor cum zi de zi mamele renunta la pruncii lor, la fiintele deja zamislite in ele, la darul lui Dumnezeu. Avortul este unul din cele mai cumplite pacate. Aceste date nu ar trebui decat sa traga un semnal de alarma. Mamelor nu va mai ucideti copiii. Au si ei DREPTUL LA VIATA!!!

Incredere...........

Cand cineva iti spune ca e imposibil..Priveste in jur...
Gandeste-te la toate optiunile.
Apoi pur si simplu arunca-te inainte.
Foloseste-te de toate resursele pe care le ai.
Fii Creativ.
In final le vei dovedi ca te-au subestimat!!!

PS: Pe mine m-a ajutat cand aveam putina incredere in mine.....Sper sa va incurajeze si pe voi. Nadajduiti!!!